Mercè de Olañeta

LADD (L'Associació en Defensa dels Drets de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual) - Equip LADD - Mercè de Olañeta

Sóc llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, diplomada en Biblioteconomia i Documentació i màster en Biblioteca escolar i promoció de la lectura. Treballo com a documentalista. M’agrada especialment llegir, escriure i escoltar música. Vaig col·laborar a l’AMPA i al Consell escolar de l’escola d’EE on va estudiar la meva filla i actualment col·laboro amb la LADD.

La meva filla adoptiva és el millor regal que m’ha donat la vida! Ella té moltes capacitats i algunes dificultats que supera dia a dia amb el seu esforç. Crec que sembrar individualment en els fills (i també col·lectivament!) acostuma a donar fruits i que ells ens ensenyen cada dia la seva gran capacitat de superació.

M’agradaria que la mirada a la discapacitat s’orientés més a conèixer les persones (les seves capacitats i les seves necessitats de suports individuals), a escoltar-les, a aprendre’n d’elles, a respectar els seus drets (lluny de paternalismes però també d’allò políticament correcte)… També voldria que es conegués millor el col·lectiu de les persones amb Intel·ligència Límit, un col·lectiu del tot invisible i que queda en terra de ningú.