Tenir una fill o filla amb discapacitat intel·lectual implica per a les famílies haver de resoldre i afrontar reptes inesperats des del primer dia. El sistema actual no està dissenyat per acompanyar-nos ni orientar-nos i anem superant les diverses etapes amb molt desconeixement i força angoixa.

A mida que passem per escoles i centres formem grups per reconfortar-nos, passar-nos contactes o compartir consells…. i és que ningú ens enten tan bé com una altra família semblant.

 

Per la banda de les administracions no som interlocutores i a la majoria de “taules d’experts” faltem els veritables experts: el propi col·lectiu i les seves famílies.

Certament hi ha molts diversitat sota aquesta gran etiqueta de la “discapacitat intel·lectual”  però  també hi ha moltes coses que ens uneixen i molts drets vulnerats. Aquest drets estan recollits a la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU i en molts àmbits encara és paper mullat.

Quin és l’objectiu de la xarxa i com ho farem?

Agrupem-nos, per ser més fortes. Per defensar drets juntes. Per compartir aprenentatges de manera intergeneracional. Per fer un front comú quan detectem injustícies. Per enriquir-nos, animar-nos. Per tenir veu quan es debaten els temes que ens afecten.

Ens organitzem de la manera senzilla i pràctica, perque la vida ja és prou complicada! ??

1- Cada grup de familiars (= ampa, associació, plataforma..) escull 1 o 2 persones que les representa.

2- Aquestes persones seran el vincle entre la xarxa LADD i el seu grup, en totes dues direccions. Això ens permetrà debatre els temes amb molta agillitat i també fer un altaveu molt més fort de cadascuna de les accions.

3- Juntes decidim les prioritats i actuacions. Fruit de les dues primeres reunions s’estan debatent 5 temes:

  • Reclamar una titulació d’ESO i de català
  • Lluitar perquè es desplegui el decret d’escolaritat inclusiva, amb recursos
  • Denunciar que el copagament residencial s’aplica de manera injusta i confiscatòria
  • Avançar cap a un oci més inclusiu
  • Reivindicar polítiques efectives per l’inserció laboral

Qui hi som?

A la imatge trobareu els grups que ja estem enxarxats.

Si us hi voleu sumar, envieu un mail a xarxafamiliesladd@gmail.com