Reivindiquem la visibilització del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual als mitjans de comunicació, davant la inexistent cobertura dels Special Olympics World Games – Berlin 2023

Des de la LADD – l’Associació en Defensa dels Drets de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual – manifestem la nostra decepció i impotència davant la pràcticament inexistent cobertura mediàtica que s’ha fet dels Special Olympics World Games – Berlin 2023, l’esdeveniment esportiu mundial que ha tingut lloc del 17 al 25 de juny i on han participat milers d’esportistes amb discapacitat intel·lectual de 190 països.

L’Article 30 de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU, estableix sobre la “Participació en la vida cultural, les activitats recreatives, l’esplai i l’esport” que els estats han d’adoptar mesures perquè les persones amb discapacitat puguin practicar esport, ja que tenen dret a fer-ho tant en activitats esportives generals com específiques per a elles.

Per tal de complir amb el que s’estableix a la Convenció, creiem que és imprescindible promoure, visibilitzar i reconèixer la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual a esdeveniments esportius i garantir una difusió inclusiva per part dels mitjans de comunicació tant de l’esport general com l’esport adaptat. Reivindiquem més visibilitat per tal de generar i establir referents que puguin motivar a la ciutadania amb discapacitat intel·lectual a participar d’activitats esportives i alhora sensibilitzar a la societat entorn l’esport i la discapacitat.

La participació d’esportistes espanyols als Special Olympics World Games i, específicament, les medalles d’or de l’equip d’hoquei i el de bàsquet unificat femení eren una molt bona oportunitat per:

● Primerament, comunicar i celebrar les victòries esportives tal i com es fan en d’altres ocasions per a competicions d’aquest nivell.
● Donar a conèixer els equips i les persones que els integren i destacar les seves capacitats.
Conèixer el col·lectiu des d’una vessant potent i positiva, transmetre l’energia, l’esforç i esportivitat d’atletes de tot el món.
● En definitiva, normalitzar el col·lectiu d’esportistes amb discapacitat intel·lectual – i en general les persones amb discapacitat.

 

Pots llegir aquí el 👇🏾

COMUNICAT_LADD_juny2023