Des de la LADD hem estat entitat promotora d’aquest Manifest, que ja compta amb l’adhesió de 137 entitats i prop de 3.000 persones i que avui s’ha presentat a la Conselleria de Drets Socials.

El dret a totes les persones a tenir una vida independent i inclosa a la comunitat està reconegut a la Convenció de l’ONU. Però estem molt lluny que aquest dret sigui una realitat.

És per això que moltes entitats i persones hem decidit posar el focus en quatre demandes que poden tenir un poder transformador per tal de donar un impuls definitiu en l’assoliment d’aquest dret.

1- Aprovar la normativa legal que reguli l’Assistència Personal a Catalunya amb finançament propi per part de la Generalitat.

2- Transformar el sistema actual de finançament dels suports i recursos adreçats a les persones amb discapacitat, pel d’assignació de pressupostos personals nominals (la “motxil·la” personal)

3- Posar en marxa un Pla de desinstitucionalització transformant les institucions en serveis i suports en la comunitat.

4- Posar en marxa l’Oficina Catalana de suport i assessorament en la comunicació de les violacions dels drets de la Convenció al Comitè Internacional.

 

Podeu llegir aquí 👇🏾el Manifest sencer, així com les entitats i persones que l´hem impulsat.

MANIFEST UNITARI DRET VIDA INDEPENDENT